"Tableaux Vivants", Fransizca'dan "yasayan resimler" olarak çevriliyor. Ryan Schude, bu türün tek bir imaj üzerinden birçok hikaye anlatabilme özelliginden yararlaniyor. Çogu zaman, izleyici belirsiz durumlarla basbasa birakilirken, her bir karakterin hareketinin arkasindaki sebebi çözümlemesi de bekleniyor. Schude'nin sahnelerinde, set tasarimi, mekan, kiyafetler, isik ve oyunculuk ön plana çikiyor.
Serinin ilk on fotografi, kavram ve üretim açisindan farkli niteliklere sahip. Alti yillik bir süreçte, farkli isbirlikleri ile gerçeklestirilen bu islerin hepsi birbirinden bagimsiz olarak ortaya çikiyor. Genis bir perspektiften anlatilan hikayeler, içlerinde hayal kirikliklari, mizah, gizem, anlasmazlik ve günlük eglenceleri barindiriyor. Hem gerçek mekanlarda, hem de sifirdan üretilmis stüdyolarda çekilen fotograflar, edebiyat ve sinemadan ilham aliyor.
Son bes fotograf ise, Ryan Schude'nin ailevi tecrübelerinden esinlenerek kurgulaniyor Bir yil boyunca planlanip, bes günde çekilen fotograflar, Ryan'in kardesi Nicole'un bosanma sonrasi yalniz bir anne olarak aileyi idame ettirmesindeki zorlugu konu aliyor. Yari kurgu, yari gerçek hikayeler içeren isler, Ryan için yeni bir üretim sürecinin baslangici oluyor.